V okolí rybníka vyrástla čierna skládka

27.03.2008 Stropkov

Stropkov 27. marca (TASR) - Životné prostredie v okolí stropkovského rybníka Ondava už dlhší čas znečisťuje divoká skládka komunálneho dopadu.
Spomínaná oblasť je každoročne miestom, kde stropkovskí rybári organizujú v máji preteky. Miestna organizácia Slovenského rybárskeho zväzu v Stropkove chcela terén pri rybníku upraviť a zarovnať. Dovolila tam dovážať drobný stavebný odpad, ktorý chcela zaviezť hlinou. Situácia sa však vymkla spod kontroly a Stropkovčania aj firmy z mesta začali na spomínané miesto dovážať všakovaký domový odpad, nebezpečné eternity a pod. Rybári tvrdia, že pozemok nie je ich a nevedia ho ustrážiť.
Vedenie stropkovskej samosprávy sa dohodlo s mestským podnikom, že jeho pracovníci vyvezú odpad a plochu prekryjú hlinou do 15. apríla. Mesto osadí v okolí rybníka tabuľu so zákazom sypania odpadu a kritickú lokalitu bude častejšie kontrolovať. \"Možnosť osadiť na prístupovú cestu k rybníkom závoru samospráva vylúčila. Rampa by totižto bránila vstupu záhradkárov do záhradkárskej osady za rybníkom, \" uviedol dnes pre TASR hovorca Mestského úradu v Stropkove Imrich Makó.
 

Vyberte región